Balkan Restaurant Ohrid

Balkan restaurant Ohrid pas natuurgevelsteen toe

Balkan Restaurant Ohrid in Hoogeveen heeft een lichte metamorfose ondergaan. In het restaurant heeft de houten wandbekleding plaats gemaakt voor zandkleurige natuursteen.

  • Balkan Restaurant 048 crop
  • Balkan Restaurant 045
  • Balkan Restaurant 050
  • Balkan Restaurant 064

Van hout naar natuursteen

Afgelopen vrijdag werden we warm onthaald door gastheer Trajce Petrov. Begin oktober hebben Trajce en chefkok Dime Simitkovski eigenhandig de centrale muur in hun restaurant een nieuwe uitstraling gegeven. “Voorheen hadden we deze wand bekleed met hout, het had een warme uitstraling maar gaf het restaurant een donkere indruk” aldus Trajce.

Trajce en Dime voor de oude, met hout beklede wand.
Balkan Restaurant Ohrid

Vanwege de gezamenlijke band met Macedonië hebben Petrov en Simitkovski en Natuurgevelsteen eerder onderling samengewerkt. Zo verzorgde Balkan Restaurant Ohrid in juni met succes de catering op onze eerste Natuurgevelsteen Open Dag. Toen de heren zoekende waren naar een nieuwe uitstraling in hun restaurant kwamen ze dan ook gauw terecht bij Natuurgevelsteen. Dankzij de zandkleurige natuursteen heeft de muur een warme uitstraling gepaard met een licht en open karakter.

Afwijkende verwerkingswijze

Na het vinden van de natuursteen met de juiste kleur en structuur hebben de heren de stenen zelf verwerkt. Hierbij moet worden opgemerkt dat er niet gemetseld is zoals bij een traditionele baksteen of natuurgevelsteen muur gebruikelijk is. Vanuit praktisch oogpunt is gekozen voor smallere stenen, het formaat maakt de natuursteen makkelijker te hanteren. Zodoende kon de wand snel betegeld worden om een uitgebreide verbouwing te vermijden. Derhalve kon het restaurant operationeel blijven en ondervonden gasten minimale hinder.

Nu de natuurstenen geplaatst zijn resten er nog enkele laatste bezigheden. Zodoende wil Trajce de vensterbankjes en de strook tussen de vloer en het begin van de natuursteen nog afwerken. “Wellicht laat ik hier het hout nog wel terugkomen”.

Balkan Restaurant Ohrid is specialist op het gebied van de keuken van Macedonië en omgeving. Gastvrijheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel bij eigenaren Trajce en Dime. Een diner in het restaurant staat dan ook garant voor een gezellige avond in intieme sfeer. Balkan Restaurant Ohrid ligt in het centrum van Hoogeveen en heeft eigen parkeergelegenheid.

18/11/2014