Natuursteen interieur

Ontdek de natuursteen interieur oplossingen van Natuurgevelsteen

natuursteen interieur

De oorspronkelijke Natuurgevelsteen is een natuursteen op baksteenformaat ontwikkeld voor de buitengevel. Het concept heeft zich proefondervindelijk bewezen. Zowel de gerealiseerde projecten als de testrapporten van TNO getuigen dat Natuurgevelsteen opgewassen is tegen het Nederlands klimaat. Binnenshuis biedt Natuurgevelsteen 2 diverse toepassingen, als traditioneel metselwerk of als natuursteenstrips. Beide zijn reeds gebruikt om met muren, wanden, schoorstenen en haarden een natuursteen interieur te realiseren.

In het project Hendriksen Mannenmode is ons traditionele natuursteen metselwerk toegepast om het winkelinterieur karakter te geven. Naast natuursteen metselwerk biedt Natuurgevelsteen ook oplossingen voor specifiek voor interieur-projecten.

Natuursteen strips

natuursteen stripsNaast de traditionele Natuurgevelsteen leveren we voor interieur-projecten ook natuursteen strips. Waar voor buitenmuren solide natuursteen metselwerk technisch de beste oplossing is, gelden in het binnenshuis andere normen voor een natuursteen interieur. Natuurgevelsteen levert voor interieur-projecten natuursteen strips. Bewust niet in panelen maar stuk voor stuk unieke, afzonderlijke strips. Zodoende krijgen binnenmuren de volwaardige natuursteen allure zonder storende naden en herhalingen in patroon. Een aantal sorteringen uit de traditionele Natuurgevelsteen collectie zijn leverbaar in strips met een dikte van 2.0-2.5 cm. Wij verzorgen graag het aanbrengen van de strips en/of verstrekken verwerkingsadvies op maat.

  • Afzonderlijke strips
  • Getrommeld of ongetrommeld
  • Dikte: 2.0-2.5 cm
  • Natuurgevelsteen verwerkt of geeft verwerkingsadvies

Gerealiseerde interieur-projecten

Één van onze eerste natuursteen interieur toepassingen was in het Balkan Restaurant Ohrid te Hoogeveen. Het restaurant heeft een ware makeover ondergaan, van een donkere uitstraling van het hout tot de lichte, warme teint van natuursteen. Er is hier gekozen voor natuursteen strippen die op de bestaande muur gelijmd zijn. Zodoende kon de verbouwing snel uitgevoerd worden. Bij Hendriksen Mannenmode en MK Skiservice zijn volwaardige Natuurgevelstenen gebruikt. Vanwege de grotere steen is er de mogelijkheid om diepere voegen te gebruiken, in combinatie met strijklicht geeft dit een unieke schaduwwerking. Zo maakt u van uw gevel eenvoudig een prachtige eyecatcher in uw interieur. Bij het project in Vught is tevens gekozen voor Natuurgevelsteen waarbij de schoorsteen aan één stuk van buiten doorloopt naar binnen.