Station Europapark – Groningen

Aansluitend aan het perron van Station Europapark te Groningen is een ondergrondse fietsenstalling gerealiseerd. Architect Nol Molenaar heeft in zijn ontwerp voor de stalling Natuurgevelsteen geïntegreerd. Aan de Boumaboulevard bestaat de toegang tot de stalling uit een groene lob waarvan één van de hoekpunten letterlijk wordt opgelicht om doorgang te bieden naar de ondergrondse ruimte. Onder de ontstane luifel bevindt zich naast de trap een talud bekleed met natuursteen.

Een onconventionele verwerking van Natuurgevelsteen. Normaliter kent Natuurgevelsteen tevens een functionele toepassing als buitenspouwblad van een muur, in dit ontwerp dienen de natuurstenen enkel een esthetisch doel.

Opdrachtgever: Gemeente Groningen & Prorail
Architect: Nol Molenaar
Verwerking: Bartels

Station Europapark wint in Grote Groninger Gebouwenenquête

Op 21 juni 2013, de vooravond van de nationale Dag van de Architectuur, vond de uitslag van de Grote Groninger Gebouwenenquête plaats. Het project Station Europapark, bestaande uit station, fietsenstalling en buitenruimte, heeft in deze verkiezing de eerste prijs gewonnen in de categorie nieuwbouw. Zowel de vakjury als het publiek stemden het project naar de eerste plaats, lees meer..

Europapark