fbpx

Geschiedenis

De geschiedenis van onze steen vind je vooral terug in de Natuursteen zelf. Het is door stolling, afzetting of door hoge druk en hoge temperaturen miljoenen jaren geleden ontstaan en in de loop van de geschiedenis overal ter wereld toegepast voor het maken van de meest uiteenlopende kunstwerken en  gebouwen.

Nu kan Natuurgevelsteen natuurlijk niet de claim leggen dat ze in Nederland de eerste gebouwen realiseerden in natuursteen. Het Paleis op de Dam in Amsterdam werd tussen 1648 en 1665 al grotendeels opgetrokken uit Bentheimer Zandsteen.

In 2008 werd metselen met natuursteen ‘opnieuw’ ontdekt en door Natuurgevelsteen rijp gemaakt voor verwerking in het Nederlands zeeklimaat en in de Nederlandse bouwtechniek. De ontwikkeling ‘bouwen met spouwen’ met natuursteen is toen door Natuurgevelsteen geïntroduceerd. Naast de esthetische waarde draagt deze methode van verwerken bij aan het succesvol introduceren van dit concept. Elke vakman metselaar met liefde voor het vak kan en zal de stenen met veel betrokkenheid verwerken!

Onze lijfspreuk is dan ook ‘daar waar baksteen toegepast wordt, kan zonder technische ingrepen ook Natuurgevelsteen toegepast worden’.

 

In tijdlijn is dit de geschiedenis:

2008: Eerste groeve bezoek

2009-2010: Onderzoek / Testen

2011: Realisatie Inspiratiecentrum

2012: Verdere marktintroductie en eerste project gerealiseerd

De rest van de geschiedenis vindt u terug op onze website en in ons inspiratieboek, met de realisatie van tal van projecten. Onze belangrijkste doelstelling was en is werkgelegenheid scheppen in Macedonië. Tijdens uw bezoek aan ons Inspiratiecentrum in Hollandscheveld lichten we dit graag toe.
Onze eerste vérkoopdoelstelling doelstelling was: in elke provincie in Nederland minstens 1 project. Dit hebben we binnen enkele jaren bereikt!

We streven er nu naar om in elke gemeente in Nederland een project te realiseren. Zodra dat gelukt is gaan we pas echt geschiedenis schrijven…

In Drenthe zeggen we ‘olde stoete’ als het om geschiedenis gaat. Wij kijken graag vooruit, en eindigen dan ook met: wordt vervolgd!