fbpx

WAAROM KIEZEN VOOR
NATUURGEVELSTEEN?

Natuurgevelsteen speelt in op een eeuwenoude traditie. Overal op de wereld zijn unieke voorbeelden te vinden van hoe mensen ‘stenen stapelen’ om er in te wonen, te recreëren, te werken en in te leven. Met Natuurgevelsteen kan ieder bouwwerk omgetoverd worden in een unieke, karaktervolle verschijning. De unieke eigenschappen en sferen van natuursteen zijn met Natuurgevelsteen vertaald naar Nederlandse halfsteens metseltechniek.

ONBEGRENSDE
MOGELIJKHEDEN

Natuurgevelsteen heeft dankzij het directe contact met de groeves altijd mogelijkheden voor maatwerk oplossingen. Zo kunnen we muurafdekkers of tuinmaterialen produceren uit hetzelfde materiaal als in de gevel is toegepast. Ook staan we altijd open voor nieuwe ideeën, kleuren of steensoorten. Kunt u in ons assortiment het beeld niet vinden waar u van heeft gedroomd, dan gaan we samen op zoek!

VAN NATURE
DUURZAAM

Natuurgevelsteen is een uitermate duurzaam product, recht uit de natuur, zonder fabrieksmatige processen als ovens voor bakken of smelten. Ook worden in de productie op geen enkele wijze chemicaliën toegepast. Natuursteen toegepast als metselwerk, een bewezen techniek, geeft de gevel een levensduur van minstens 100 jaar. Die lange levensduur is terug te zien in monumenten en gebouwen van natuursteen over de hele wereld.

Hergebruik is ook geen enkel probleem. Natuursteen is oneindig opnieuw toe te passen, met of zonder bewerkingen, in dezelfde of een andere gebruiksvorm.

SAMEN IN ONTWIKKELING

Een ander aspect van duurzaamheid. Onze band met het land Macedonië, het land waar we ons concept hebben ontwikkeld. We steunen de lokale economie en bevolking door financieringen van bijvoorbeeld het machinepark op de groeves en het verbeteren van de werkomstandigheden. Inmiddels hebben dankzij Natuurgevelsteen ruim 20 gezinnen een vast inkomen.

TOT DE LAATSTE STEEN BETROKKEN

Wij stappen graag vroeg in het bouwproces bij u in, onderwerg naar uw droomplaatje. Op die manier kunnen we vroeg meedenken in technische oplossingen en esthetisch het mooiste resultaat bewerkstelligen. Van eerste schets tot samenstelling op de groeve, tot de levering en verwerking op de bouwplaats… we blijven betrokken. Voor het verwerken van Natuurgevelsteen zijn speciale mortels ontwikkeld die zowel technisch als esthetisch zijn afgestemd op de door u gekozen natuursteen.

Vakmanschap is meesterschap”

De hand van de meester is een belangrijk onderdeel in de realisatie van uw droomgevel. In alle gevallen begeleiden wij de metselaar tijdens de verwerking en verzorgen we de laatste tips en trucs voor het ultieme plaatje.

EEN EEUWENOUDE TRADITIE,
MET ONEINDIGE MOGELIJKHEDEN IN ARCHITECTUUR,
KLEUREN EN STRUCTUREN

HET CONCEPT
WAT IS NATUURGEVELSTEEN?

Natuurgevelsteen. Niet alleen een esthetisch prachtige oplossing waarmee iedere toepassing van metselwerk verandert in een warme, karaktervolle verschijning. Ook de techniek is een grote kracht. Door alle geschikte soorten natuursteen te vertalen naar Nederlandse metseltechniek is het in bijna ieder Nederlands bouwproject eenvoudig toepasbaar. Ongekende vrijheid voor de architect en praktisch uitvoerbaar door aannemer en metselaar. Bijna de gehele collectie wordt geleverd als halfsteens metselsteen, met daarbij afgestemde mortels op kleur. Naast uitblinken in techniek zijn ook de mogelijkheden in uitstraling eindeloos. Zo varieert Natuurgevelsteen in steensoort, structuur en afmetingen. Is de steen van uw gedroomde beeld er niet bij, dan gaan we samen op zoek.

"Unieke kleuren en structuren"

Bekijk ons complete aanbod

ONZE WERKWIJZE,
VAN GROEVE TOT GEVEL

INSPIRATIE afbeelding

1INSPIRATIE

In de breedste zin van het woord zoekt u naar uw droomplaatje. Van vakantiefoto tot schets, wij denken maximaal met u mee. Het beste beeld van de mogelijkheden krijgt u in ons inspiratiecentrum in Hollandscheveld, waar we een sortering voor u op maat kunnen samenstellen.

GROEVE afbeelding

2GROEVE

Dankzij Nederlands management op de groeves in Macedonië en omliggende landen zorgen we dat geproduceerd wordt wat we in Nederland bedacht hebben. Een van onze belangrijkste doelstellingen is het creëren van werkgelegenheid en goede werkomstandigheden in Macedonië.

MAATWERK afbeelding

3MAATWERK

Natuursteen is een veelzijdig product. Wat is er dan mooier dan aanvullende producten uit dezelfde groeve. Zo produceren we muurafdekkers, raamdorpels, flagstones of unieke items zoals een brievenbus of andere objecten ‘uit één stuk’.

VERWERKING afbeelding

4VERWERKING

De Nederlandse vakman metselaar verwerkt de Natuurgevelsteen tot het uiteindelijke metselwerk. Daarbij verzorgt Natuurgevelsteen de instructie en begeleiding en bewaken we het vooraf bepaalde beeld. Ook de mortel is een belangrijk onderdeel. Deze stemmen we zowel technisch als esthetisch af op de specifiek gekozen Natuurgevelsteen.

GEVEL afbeelding

5GEVEL

Een krachtige uitstraling of juist warm of authentiek. Het resultaat mag gezien worden. Dankzij het weer of het seizoen bewijst de Natuurgevelsteen iedere dag weer zijn veelzijdigheid.

LAAT U INSPIREREN EN KOM EENS
LANGS BIJ ONS INSPIRATIECENTRUM!

INFORMATIE AANVRAGEN