fbpx

Bouwen met natuursteen: 4 misvattingen die u ongetwijfeld herkent

Bouwen met natuursteen: 4 misvattingen die u ongetwijfeld herkent

U heeft de uitstraling van uw droomhuis al helemaal in uw hoofd. ‘net als dat natuurstenen huis op vakantie’. Maar wat zijn hiervan de mogelijkheden in Nederland? Is het wel mogelijk om dit in te passen in een traditioneel Nederlands ontwerp? Kan natuursteen wel in het Nederlandse klimaat?, isoleert het goed genoeg? En is het wel duurzaam? In deze blog het antwoord op uw vragen. Welke misvattingen bestaan er over natuursteen?

  • Misvatting 1: natuursteen is niet kleurvast:

De kleurvastheid van natuursteen is inderdaad discutabel. Uit onze ervaring blijkt dat sommige steensoorten inderdaad slijtage of verkleuring vertonen, na toepassing in huis of tuin. Het is dus zaak dat u voor een leverancier kiest die de eigenschappen van een steensortering goed kent, dan weet u zeker dat u niet voor verassingen komt te staan.

  • Misvatting 2: natuursteen is niet isolerend

Natuursteen isoleert net zo goed als traditionele bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld baksteen. Na uitgebreid testen van verschillende steensoorten kwamen we erachter dat een groot aantal eigenschappen overeen komen met baksteen, zoals de uitzettingscoëfficiënt, de isolatiewaarde en de duurzaamheid van het materiaal.

  • Misvatting 3: natuursteen is niet duurzaam

Brokkelt natuursteen niet af? Gaat het lang genoeg mee? Dit zijn vragen die wij regelmatig gesteld krijgen. Ook wij zijn door ervaring wijzer geworden. Bepaalde steensoorten kunnen niet op iedere manier verwerkt worden. Als inwatering mogelijk is kan combinatie met vorst veel schade veroorzaken aan natuurstenen gevels. Ook zijn sommige steensoorten niet hard genoeg, waardoor sommige delen afbrokkelen of slijten. Het gaat dus om het kiezen van het juiste materiaal, en de juiste manier van verwerken. Op die manier gaat natuursteen net zo lang mee als traditionele bouwmaterialen.

  • Misvatting 4: natuursteen maakt het bouwen van mijn woning ingewikkeld

Onze projecten worden soms vol verbazing bekeken. ‘wat een werk’, en ‘zo, daar heb je een vakman voor nodig’. Inderdaad, er is een vakman voor nodig, maar de techniek die wij bij Natuurgevelsteen toepassen past makkelijk in de Nederlandse bouwwijze. Onze metselaars bouwen in de voor hen bekende techniek van baksteen een natuurstenen gevel. Door onze ervaring zien wij al na een paar stenen of we de juiste man ‘aan de draad’ hebben staan. De succesfactoren zijn dus vakmanschap, affiniteit en creativiteit van de metselaar. Voor ons is daar niks ingewikkelds aan.

Heeft u meer vragen over het toepassen van natuursteen in uw woning? We helpen u graag, stel uw vraag hieronder of bel ons: 088-1110550

20 november 2020

Villa in de Lutte

Villa in de Lutte
4 mei 2020

Natuursteenkunst

Natuursteenkunst
20 maart 2020

Robuuste villa

Robuuste villa
19 februari 2020

BLOG | Macedonië

BLOG | Macedonië
19 december 2019

Lada Niva Monstertruck

Lada Niva Monstertruck
30 juli 2019

Open Dagen 2019

Open Dagen 2019
8 mei 2019

Sortering: Praag

Sortering: Praag