fbpx

Natuurgevelsteen presenteert nieuwe productlijn Lapide tijdens Gevel 2020

Natuurgevelsteen, specialist in massief natuursteen metselwerk, presenteert tijdens de beurs Gevel 2020 een volledig nieuwe productlijn in strak gezaagde natuursteen. De producten, genaamd ‘Lapide’, zijn evenals de eerder geïntroduceerde Natuurgevelsteen allemaal toe te passen als een traditioneel gemetselde gevel. De gevelstenen onderscheiden zich in strakke lijnen, lange lengtes, en zeer diverse kleurenpaletten, die op maat kunnen worden samengesteld.

Natuurgevelsteen is al sinds 2008 bekend vanwege het toepassen van natuursteen als ‘Nederlands’ metselwerk. Door te luisteren naar de vraag vanuit de architect ontstond het idee om strakkere producten te gaan zagen, die tevens in lange lengtes geleverd kunnen worden. De producten zijn op maat samen te stellen in de gewenste kleuren en afmetingen. Als basis dienen diverse steensoorten, zoals gneis, kalksteen, travertin en marmer. De eerste pilot projecten in de vorm van twee woningen zijn inmiddels succesvol gerealiseerd.

Onbeperkte specificaties
In basis hebben de Lapide producten een hoogte van 4 centimeter, waar het ook mogelijk is dit aan te passen naar 5 of 6 centimeter. De lengtes worden gevormd door een natuurlijke mix in vrije lengtes van 300 mm, 400 mm en 500 mm, met daarbij uitschieters tot wel 70 centimeter. Verder is gedetailleerd maatwerk mogelijk voor bijvoorbeeld hoekstenen, vormstenen en afdekstenen. De muurdiktes variëren afhankelijk van de steensoort tussen 65 en 100 mm.

Gevel 2020
De beurs Gevel 2020 vindt plaats van 28 t/m 30 januari in Ahoy Rotterdam. Marketing verantwoordelijke Michel Enting: “we presenteren ons tijdens de beurs samen met steenbakkerij Vande Moortel, in een volledig nieuwe stand”. Ook werd het afgelopen jaar de huisstijl volledig opgefrist en werd een nieuwe website gelanceerd waar op een duidelijkere manier de projecten en producten worden weergegeven. Hij vervolgt: “Tijdens de beurs gaan we graag met architecten in gesprek om er achter te komen welke vormen van maatwerk zij van ons verlangen.”

Natuurgevelsteen
Natuurgevelsteen werd in 2008 opgericht met als doel het scheppen van werkgelegenheid in het doorgaans arme Macedonië. Daarnaast is het doel om de architectuur in Nederland te verrijken met de unieke uitstraling van massieve natuursteen. Inmiddels werken voor het bedrijf 5 mensen en zijn  honderden projecten gerealiseerd door heel Nederland. Het portfolio bestaat uit een rijke mix van architectuur en is gerealiseerd door Nederlandse metselaars. Op locatie in Hollandscheveld is een Inspiratiecentrum ingericht, waar alle producten en sorteringen worden gepresenteerd.

 

Voor aanvullende informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Michel Enting, via m.enting@natuurgevelsteen.nl of 06-21191448.

Natuurgevelsteen presenteert nieuwe productlijn Lapide tijdens Gevel 2020 afbeelding
20 november 2020

Villa in de Lutte

Villa in de Lutte
4 mei 2020

Natuursteenkunst

Natuursteenkunst
20 maart 2020

Robuuste villa

Robuuste villa
19 februari 2020

BLOG | Macedonië

BLOG | Macedonië
19 december 2019

Lada Niva Monstertruck

Lada Niva Monstertruck
30 juli 2019

Open Dagen 2019

Open Dagen 2019
8 mei 2019

Sortering: Praag

Sortering: Praag