fbpx

Crematorium – Alkmaar

Aan de ringweg rond Alkmaar is in 2019 een nieuw crematorium gebouwd. Dit ontwerp van Rietvink architecten springt in het oog door de drie gebogen zeilen en organische ronde vormen. De gehele voorgevel is gemetseld in een mix van baksteen en Natuurgevelsteen. De natuursteen in de sortering Villa Verde is in een wisselende hoeveelheid in het baksteen metselwerk opgenomen. Daarbij is gestuurd op lange formaten van gemiddeld 30 cm.

De muurdikte van Natuurgevelsteen (10 cm) zorgt ervoor dat er geen speciale technische aanpassingen nodig waren om dit te realiseren.

Dankzij de ronde vormen ontstaat een organisch geheel. Bovendien ontstaat rust in het gebouw, doordat de grote gemetselde gevel een afscheiding vormt van de drukke ringweg rondom Alkmaar.

Levering en totaaladvies: De Nis

 

Gebruikte
steensorteringen

Villa Verde

“Deskundig, vakmensen, stijlvol en stoer! Een verrijking van onze winkel! Hendriksen Mannenmode in Hoogeveen”

Jeroen Hendriksen Hendriksen Mannenmode Hoogeveen

“Het mooie aan de samenwerking met Natuurgevelsteen is dat zij met hun natuursteenexperts en ‘metselartiesten’ mijn specifieke wensen betreffende een unieke en grove vermetseling, ook tot grote tevredenheid van iedereen, voor elkaar weten te krijgen.”

Sjoerd Berghuis Klunder Architecten

“Mooie materialen, goede afspraken m.b.t. levering en advies. Ook na levering/verkoop materialen komen ze nog langs, erg begaan met hun product.

Top bedrijf.”

Pascal Weijgers Weijgers Bouw & Metselbedrijf

“Super goed bedrijf! Echt maar dan ook echt alles doen deze mannen om een bouwproject te laten slagen! Wij kijken terug op een geweldige samenwerking en bovenal schitterend resultaat.
Dit bedrijf is een schoolvoorbeeld hoe je met aanhoudend enthousiasme klanten maximaal bediend.
Bedankt mannen voor alle zorg en aandacht! ”

Ronald Manhro Opdrachtgever

“Zeer vriendelijke en professionele mensen. Hebben zonder problemen ons project uitgevoerd.”

Hans Bastianen BNew Group