Politiebureau – Venray

Het politiebureau in Venray is het eerste energieneutrale politiebureau volgens het nieuwe huisvestingsbeleid van de Nationale Politie.

Omschreven volgens de architect: BDG Architecten Zwolle: “We hebben gekozen voor een krachtig, integer en duurzaam ontwerp. De robuuste uitstraling laat zien dat het gebouw tegen een stootje kan. Hiermee doet het ontwerp de naam van het politieteam eer aan. Het geeft uiting aan de manhaftige functies van het RBT ( het bureau van Robuust Basisteam Venray). Terwijl de warme bronzen kleuren en transparante inrichting hun integriteit en laagdrempeligheid symboliseren.”

Het Braziliaans verband in het natuursteen metselwerk zorgt voor een bijzonder lichtinval binnen in het politiebureau en ’s avonds voor een lichtspektakel buiten het bureau.

Gebruikte
steensorteringen

Riga

“Deskundig, vakmensen, stijlvol en stoer! Een verrijking van onze winkel! Hendriksen Mannenmode in Hoogeveen”

Jeroen Hendriksen Hendriksen Mannenmode Hoogeveen

“Het mooie aan de samenwerking met Natuurgevelsteen is dat zij met hun natuursteenexperts en ‘metselartiesten’ mijn specifieke wensen betreffende een unieke en grove vermetseling, ook tot grote tevredenheid van iedereen, voor elkaar weten te krijgen.”

Sjoerd Berghuis Klunder Architecten