fbpx

Vakantiewoning – Paterswoldsemeer

Op een unieke locatie, een van de eilanden in het Paterswoldsemeer, werd deze vakantievilla gerealiseerd. Het ontwerp werd gemaakt door +Peil Architectuur en vormt een prachtig geheel met de groene omgeving. Het is alsof het vakantiehuisje er al honderden jaren staat, met een moderne twist.

De woning is gebouwd op een bordes, voorzien van flagstones en Natuurgevelsteen, afkomstig uit dezelfde steengroeve. Daarop is vervolgens een vakantiewoning gebouwd, die volledig is opgetrokken uit metselwerk in de sortering Black Sea.

De flagstones zijn doorgelegd van buiten naar binnen, waardoor binnen en buiten doorgaat als één belevingAan de achterzijde van de woning is een douche en kleedruimte gemetseld. De muren hiervan zijn massief natuursteen, met aan beide zijden een gebroken structuur.

De afwerking draait vooral om details. Zo is het split rondom de bomen afkomstig van dezelfde groeve als de gevelstenen en flagstones.Ook werden voor de diepe negge massieve hoekstenen gemaakt, waardoor de muren optisch dikker zijn gemaakt. Verder zijn de kozijnen en de dakrand extreem slank, waardoor een uniek totaalplaatje ontstaat.

Fotografie: Ronald Zijlstra

Gebruikte
steensorteringen

Black Sea

“Deskundig, vakmensen, stijlvol en stoer! Een verrijking van onze winkel! Hendriksen Mannenmode in Hoogeveen”

Jeroen Hendriksen Hendriksen Mannenmode Hoogeveen

“Het mooie aan de samenwerking met Natuurgevelsteen is dat zij met hun natuursteenexperts en ‘metselartiesten’ mijn specifieke wensen betreffende een unieke en grove vermetseling, ook tot grote tevredenheid van iedereen, voor elkaar weten te krijgen.”

Sjoerd Berghuis Klunder Architecten

“Mooie materialen, goede afspraken m.b.t. levering en advies. Ook na levering/verkoop materialen komen ze nog langs, erg begaan met hun product.

Top bedrijf.”

Pascal Weijgers Weijgers Bouw & Metselbedrijf

“Super goed bedrijf! Echt maar dan ook echt alles doen deze mannen om een bouwproject te laten slagen! Wij kijken terug op een geweldige samenwerking en bovenal schitterend resultaat.
Dit bedrijf is een schoolvoorbeeld hoe je met aanhoudend enthousiasme klanten maximaal bediend.
Bedankt mannen voor alle zorg en aandacht! ”

Ronald Manhro Opdrachtgever

“Zeer vriendelijke en professionele mensen. Hebben zonder problemen ons project uitgevoerd.”

Hans Bastianen BNew Group