fbpx

Moderne energieneutrale villa – Nieuw Haamstede

Aan de Zeeuwse kust, op loopafstand van strand en zee, is in 2020 deze bijzondere woning opgeleverd. Naar ontwerp van B+O architecten uit Meppel werd een woning gerealiseerd die volledig past in het Zeeuwse kustlandschap. De kavel van ruim 5000 m2 wordt volledig benut, inclusief het hoogteverschil.

Dankzij een ruitvormig kavel is ook de ruitvorm meegenomen in het ontwerp van de woning. Daardoor ontstaan hoeken in het metselwerk die niet haaks zijn. Dit is opgelost door de hoeken in verstek te zagen en zo een prachtige continuïteit in het lijnenspel te realiseren. Op alle hoeken en zijden van de woning is het natuursteen metselwerk aanwezig en brengt zo een warme en stoere sfeer.

Als gevelsteen werd de Natuurgevelsteen Lapide Pilsen gekozen. De steen is verwerkt met een dunne lintvoeg, en heeft een hoogte van 40 mm. Dankzij variabele lengtes met uitschieters tot wel 70 cm ontstaat een uniek lijnenspel. Door het grote succes van de Lapide, strak gezaagde natuursteen in langformaat, heeft Natuurgevelsteen een assortiment Lapide gemaakt met ruim 25 sorteringen in verschillende kleuren, texturen en bewerkingen.

Advies door Mannes Oort van Atlantic Advies.

Gebruikte
steensorteringen

Lapide Pilsen

“Deskundig, vakmensen, stijlvol en stoer! Een verrijking van onze winkel! Hendriksen Mannenmode in Hoogeveen”

Jeroen Hendriksen Hendriksen Mannenmode Hoogeveen

“Het mooie aan de samenwerking met Natuurgevelsteen is dat zij met hun natuursteenexperts en ‘metselartiesten’ mijn specifieke wensen betreffende een unieke en grove vermetseling, ook tot grote tevredenheid van iedereen, voor elkaar weten te krijgen.”

Sjoerd Berghuis Klunder Architecten

“Mooie materialen, goede afspraken m.b.t. levering en advies. Ook na levering/verkoop materialen komen ze nog langs, erg begaan met hun product.

Top bedrijf.”

Pascal Weijgers Weijgers Bouw & Metselbedrijf

“Super goed bedrijf! Echt maar dan ook echt alles doen deze mannen om een bouwproject te laten slagen! Wij kijken terug op een geweldige samenwerking en bovenal schitterend resultaat.
Dit bedrijf is een schoolvoorbeeld hoe je met aanhoudend enthousiasme klanten maximaal bediend.
Bedankt mannen voor alle zorg en aandacht! ”

Ronald Manhro Opdrachtgever

“Zeer vriendelijke en professionele mensen. Hebben zonder problemen ons project uitgevoerd.”

Hans Bastianen BNew Group